ReinBouw Advies - Bouwkundig advies

bouwkundige keuringen

Recent aangetroffen gebreken tijdens bouwkundige keuringen

van Bossestraat, Amsterdam

Tijdens een kruipruimte onderzoek hebben wij een luik gecreerd om de vloerbalken te kunnen inspecteren. NA het open maken van de vloer hebben wij meerdere rotte balken aangetroffen die aan vervaning toe zijn.

Kuipersstraat, Amsterdam

Voor het opstellen van een MJOP hebben wij het hele gebouw in kaart gebracht, waaronder deze "tijdelijke" opvang constructie van de constructie balken.

Prinsengracht, Amsterdam

Tijdens de bouwkundige aankoop keuring van een appartement op de derde verdieping kijken wij ook naar de rest van het gebouw. Dit is aangetroffen in de kruipruimte.


Keizersgracht, Amsterdam

Hier is een ouderwetse katoen omwikkelde stroomkabel aangetroffen, dusdanig verouderd dat het brandgevaar opleverd.

Oud-west, Amsterdam

Het ontbreken van een waterdichte laag, coating.

Deze coating voorkomt dat de wapening in het beton gaat roesten, wat weer als gevolg heeft dat het beton gaat barsten. (betonrot)

Rijnbuurt, Amsterdam
Rotte balkenlaag aangetroffen, bruinrot, nadat wij zelf een luik hebben gecreerd om de kruipruimte te inspecteren. Dit luik hebben wij gemaakt omdat wij de balkenlaag niet vertrouwde en dat bleek terecht te zijn. Uiteraard hebben wij eerst toestemming gekregen via de verkopende partij om het luik te maken.
Nieuw west, Amsterdam
Schade aan gelaagde beglazing, wat normaliter colorbel beglazing is. Met de producent van het glas uitgezocht wat hier de oorzaak van kon zijn en hoe dit te voorkomen. Bleek dat dit een mindere kwaliteit gelaagde beglazing betrof die vervangen dient te worden voor "echte" colorbel beglazing
Indische buurt, Amsterdam
Verkeerd aangesloten ventilatie unit, deze dient hier als motor van de afzuigkap. Dit is niet waar deze unit voor bedoelt is en zal hierdoor eerder stuk gaan. Hier dient de unit losgekoppeld te worden van de afzuigkap
Westwijk, Amstelveen
Asbest verdachte cementplaat, van de kruipruimte. Asbest verdacht materiaal is te herkennen aan het honinggraat patroon en bouwjaar van de woning. sbest verdacht materiaal is toegepast tot 1993. Hier is het materiaal gebroken wat als gevolg kan hebben dat er een asbestbesmetting aanwezig is.

Duivendrecht, Amsterdam
Bouwkundige "koudebrug" aangetroffen. Dat wil zeggen dat er een steenachtig materiaal van buiten doorloopt naar binnen. Hier betrof het een betonplaat. Wat als gevolgschade vochtplekken en schimmel oplevert.
UA-114413773-1